Een huis bouwen kan voor velen onder ons een droom zijn. Met goede moed beginnen velen eraan, maar plots lijkt het kostenplaatje toch een pak boven het budget te liggen. Wat nu!? Het betekent in ieder geval niet dat je het moet opgeven, maar je moet het net op een andere manier bekijken. Met 8 budgetvriendelijke tips ben je alvast een stap dichter bij je droomhuis.

1. Planning
Wanneer je de bouw van je huis plant, kijk je best niet enkel naar wanneer welke kamer gebouwd wordt en hoeveel materiaal je ervoor nodig hebt. Probeer in te schatten wanneer je welk materiaal precies nodig hebt om last-minute-bestellingen -en hoge transportkosten- te vermijden. Zo kan je met de juiste planning op tijd en zonder een meerkost je materiaal in huis halen.

2. DIY
“Wat je zelf doet, doe je meestal beter!” Ofzoiets. Of een bouwfirma het werk beter of slechter afwerkt, laten wij alvast in het midden, maar het mag geen verrassing zijn dat je de kosten stevig drukt als je zelf zoveel mogelijk werken uitvoert. Schilderen of vloeren leggen zou daarbij al een eerste stap zijn. Ben je nog iets handiger, kan je misschien de loodgieterij zelf aanpakken of wie weet installeer jij wel de hippe domotica!

DIY-1DIY-2
3. Slim shoppen
Koop niet al je materiaal aan bij de eerste de beste. Zo is het mogelijk dat je in verschillende winkels en op verschillende tijdstippen heel wat prijsverschillen vindt voor hetzelfde product. Ga dus langs allerhande firma’s of neem een kijkje online. Zo kan je vaak -zonder verzendingskosten- heel wat goedkoper je materiaal op de kop tikken. Van bouwmateriaal, tot verf en parket!

4. ‘Ander’ materiaal
Hoewel we je hierboven aanraden om (fysieke) winkels af te schuimen, hoef je niet per se nieuwe materialen aan te kopen of te huren. Heb je een handige harry in de familie? Dan kan je hem of haar altijd inschakelen om een handje toe te steken. Wellicht krijg je er een hoop gratis advies en materiaal bovenop die handig zijn om te gebruiken. Daarnaast is er niets mis met het aankopen van tweedehands (of opgelapt) materiaal. Als ze jou nog dienst kunnen doen, des te beter.

Materiaal-2Materiaal-3Materiaal-1
5. Kortingen
Ga je bouwen, dan kan je ook langsgaan bij lokale bouwfirma’s. Je krijgt soms een extra korting als je verschillende zaken aankoopt bij dezelfde firma, of wie weet kan je als goede onderhandelaar je slag slaan. Heel wat bedrijven geven ook een korting als je in bulk aankoopt. Of wie weet heb je familie of vrienden die in de sector zitten. Misschien kan je zelfs sommige zaken aan aankoopprijs verzilveren. Elke euro telt!

6. Aannemers
Een aannemer is een sleutelfiguur in het hele bouwproces en daarom is het belangrijk om niet over een nacht ijs te gaan. Een slechte aannemer kan je niet alleen geld kosten, wie weet zijn de plannen toch niet helemaal uitgevoerd zoals jij had gehoopt. Om de juiste aannemer te kiezen, kan je dit stappenplan even bij de hand nemen.

Gebouw-2Gebouw-1.jpg
7. Premies
Wil je je droomhuis graag van de eerste keer voorzien van energiezuinige materialen? Top! Wist je dat je voor sommige zaken, zoals een zonneboiler of isolatie premies krijgt? Ontdek alle (nieuwe) premies hier.

Camerabewaking

Overweeg je camerabewaking in je zaak, woning of gemeente? Goed idee! Maar bereid je dan wel goed voor: informeer je en maak de juiste keuzes voor een optimale beveiliging. Bekijk hier alvast de meestgestelde vragen van onze klanten. Je vindt hier algemene informatie, technische informatie, hulp bij installatie en alles over wetgeving. Is er toch iets over camerabeveiliging dat je niet terugvindt of wil je een offerte op maat laten maken, laat het ons zeker weten.

 

Sleutel op de deur bouwen

Sleutel op de deur te bouwen is zeer populair in Vlaanderen? Heb je interesse hierin dan kan Architect Gruwez u van dienst zijn.

Het ontwerpen van een appartementencomplex vereist de nodige kennis van zaken, Architect Gruwez beschikt over de nodige ervaring in appartementsbouw en de bouw van appartementen.  Appartementsbouw bezien wij als een totaalconcept, wat beteked dat wij alles regelen van bij het ontwerp tot na de oplevering.