Hechtel-Eksel: Kantorencomplex en appartementen

Na de zomer zullen de werkzaamheden van start gaan aan het rondpunt in Hechtel, meer bepaald aan Hasseltsebaan 2. Al jaren wordt het uitzicht van het rondpunt in Hechtel centrum gekenmerkt door een gewezen tankstation in verval. Daar komt dit jaar verandering in. Capelle Real Estate, investeringsvennootschap op naam van Didier Capelle, kocht vorig jaar de site en zal hier een gebouwencomplex bouwen dat de naam Comma krijgt.

Verantwoordelijke aannemer is Martin Berben uit Hechtel-Eksel. Bouwheer Didier Capelle: “In totaal omvat de bouw meer dan 1100 m²: 4 kantoren die te huur worden aangeboden en 4 appartementen die te koop gesteld worden. We willen van dit nieuwe gebouw een echte landmark maken in Noord-Limburg, een gebouw met een eigen identiteit. Vandaar ook de eigen naam Comma. Een verwijzing enerzijds naar de toegankelijkheid Comma langs en anderzijds ook een knipoog naar (rond)punt comma.”

“De werkzaamheden starten in september, we verwachten begin 2020 klaar te zijn met de ruwbouw zodat tegen het einde van het jaar Comma volledig is afgewerkt”, aldus Didier Capelle.

Elk kantoor op verdiep beschikt over een mooi terras met uniek uitzicht over Hechtel. Helemaal bovenaan kan je zelfs tot in Peer kijken op een heldere dag. Aan de straatzijde zal voldoende parkeergelegenheid beschikbaar blijven.

Moderne appartementen moeten meerwaarde betekenen”

n de Heyvaertlaan 8 startten de afbraakwerken van de site waar vroeger discotheken Zenith en The Oh! gevestigd waren. Er komen elf appartementen en negentien garages in de plaats. “Dit project moet een meerwaarde vormen voor de buurt”, is bouwheer Danny Snauwaert enthousiast.

Er huist een leuk stukje geschiedenis op de locatie. Zo’n vijftig jaar geleden was er bijvoorbeeld een cinema gevestigd. In de afgelopen dertig jaar kon je er vervolgens dansen in discotheken Riva, Steams en de iconische Zenith. Tussen 2009 en 2013 streek dancing The Oh! er neer – een zaak met een bedenkelijke reputatie. Sindsdien stond het handelspand leeg, maar waren zes aanpalende appartementen bewoond. Bouwheer Danny Snauwaert zal er nu elf appartementen van telkens twee slaapkamers bouwen, samen met acht afgesloten garages en elf open garageboxen. Via zijn vrouw Ines Vanden Broucke van vastgoedkantoor D&V worden de woonsten en garages samen verhuurd vanaf 660 euro. “We kregen de kans om de site twee jaar terug te kopen”, vertelt Danny. “Aanvankelijk had de vorige eigenaar plannen om de bestaande appartementen te behouden en het handelspand achteraan te vervangen door garages. Door alle niveauverschillen in de voormalige discotheek, bleken die plannen echter onhaalbaar. Bovendien zijn de flats sterk verouderd en voldoen ze lang niet meer aan de hedendaagse normen.” Architectuurbureau Linteau tekende vervolgens  de plannen voor een nieuwbouw uit. Nu is de afbraak officieel gestart door aannemer Haeghebaert, de afvalverwerking gebeurt door Remondis Depoorter.“De afbraakwerken zullen zo’n twintig werkdagen in beslag nemen”, vervolgt Snauwaert. “Daarna schatten we dat het tot vijf of zes maanden zal duren vooraleer de eigenlijke bouw van het project kan starten. Als alles goed verloopt, is de nieuwbouw klaar binnen anderhalf jaar. Er ligt nog geen aannemer vast. We onderhouden alvast een goeie band met de buren om het hele afbraak- en bouwproces goed te laten verlopen. Kijk, het gebouw geeft de mooie Heyvaertlaan op vandaag geen aangename aanblik. De nieuwbouw moet een meerwaarde vormen voor de buurt. Het is echter jammer dat je in Gistel, als niet-centrumstad, geen aanspraak maakt op een verlaagd btw-tarief van 6 procent voor de sloop en wederopbouw van oude panden. We grepen ook naast een Vlaamse slooppremie van 7.000 euro, wat toch opvallend is voor een project van deze omvang. Hoe dan ook, we zullen er alles aan doen om hier een mooi project neer te zetten.” De residentie krijgt de naam Laïs II mee, een verwijzing naar de kleindochter van de laatste eigenares Diane Vanhencxthoven.

Camerabewaking

Overweeg je camerabewaking in je zaak, woning of gemeente? Goed idee! Maar bereid je dan wel goed voor: informeer je en maak de juiste keuzes voor een optimale beveiliging. Bekijk hier alvast de meestgestelde vragen van onze klanten. Je vindt hier algemene informatie, technische informatie, hulp bij installatie en alles over wetgeving. Is er toch iets over camerabeveiliging dat je niet terugvindt of wil je een offerte op maat laten maken, laat het ons zeker weten.

 

Sleutel op de deur bouwen

Sleutel op de deur te bouwen is zeer populair in Vlaanderen? Heb je interesse hierin dan kan Architect Gruwez u van dienst zijn.